shadow

E-learning: ergonomie

Vanaf 1 januari 2016 werd het verplicht gezondheidstoezicht voor de werknemers die onderworpen zijn aan het risico ‘beeldschermwerk’ geschrapt. In plaats daarvan dient de werkgever minstens om de vijf jaar een analyse te maken en passende preventiemaatregelen te nemen.

Verplichte preventiemaatregelen

Nekklachten, pijn in de onderrug, vermoeide handen, muisarm of geprikkelde ogen na een werkdag? Dit zijn directe symptomen van RSI (Repetitive Strain Injury). Klachten die ontstaan door het herhaaldelijk en foutief uitvoeren van dezelfde handelingen. Met het juiste ergonomische actieplan kan u ze bij u en uw werknemers vanaf nu voorkomen.

Als trusted HR Partner ​bieden wij u een gepaste en praktijkgerichte e-learning opleiding aan in samenwerking met ​onze partner Evolution@Job. De kost voor deze online tool bedraagt 20 euro per werknemer. Wij bieden u een handige pdf aan met het overzicht van de veranderingen in de wet. Of raadpleeg hier de officiële wettekst.

De voordelen van de e-learning:

Met de online kennistool zijn uw medewerkers in staat om overbelasting te voorkomen, verkeerde werkhoudingen te herkennen en de zitstand van een bureaustoel correct aan te passen. Als officiële test doorloopt elke deelnemer op het einde een vragenlijst. Via de opvolg- en registratietabel kunt u op elk moment nagaan wie van uw werknemers de opleiding en scoretest correct doorlopen heeft.

Vraag meteen uw e-learning aan:

De kostprijs van de e-learning bedraagt 20 euro per werknemer.
Aantal werknemers in het bedrijf
U kunt kiezen tussen 2 verschillende e-learningmodules, naargelang het type bureaustoel dat u in uw bedrijf gebruikt.

Type 1: standaard bureaustoel
De bureaustoel die moet voldoen aan de wettelijke minimumvereisten en over volgende eigenschappen moet beschikken: zithoogte verstelbaar - hoogte en helling van rugleuning verstelbaar
Type 2: bureaustoel met code NBN-EN1335 - volgens EU normen:
De bureaustoel die nog een stapje verder gaat, en waarbij ook rekening gehouden wordt met de Belgische en/of Europese nomen, en beschikt over volgende eigenschappen: zithoogte verstelbaar - zitdiepte regelbaar - lage rugsteun in hoogte aanpasbaar - hoogte en helling van rugleuning verstelbaar - armsteunen, voldoende verstelbaar - hoogte lage rugsteun verstelbaar
Op zoek naar info of een online service?

Wie naar geschikt personeel zoekt, vindt in Unique dé HR-partner bij uitstek. Met onze meer dan 40 Unique-kantoren in België zitten we altijd dichtbij. Als uitzendbureau richt Unique zich op het werven en selecteren van vast en tijdelijk personeel. We leggen het accent op Office, Customer Care, Finance, Technicum en Human Resources. Bovendien adviseren en informeren we onze klanten voortdurend, onder meer via Unique Online Services.

Erkenningsnr: VL VG. 566/BUO | BRU 00218-406-20121108 00218-405-20121108 | WAL W.INT.031 W.RS.31 W.SO.31