shadow

Live Assessments

Live Assessments bestaat uit 2 pakketten: Key Assessment Center & Full Assessment Center

Assessment Center: methodologie

Tijdens een Assessment Center voor een externe aanwerving of interne doorgroei, houden we rekening met:
  • aanwezige en gezochte competenties bij de kandidaat en zijn/haar verwachtingen en motivatie;
  • uw cultuur en organisatie.
Voor Unique primeert een objectieve evaluatie van de competenties, afgestemd op de organisatie en de specifieke functie. Daarom evalueren we elke competentie minstens op twee onafhankelijke en verschillende manieren.

Assessment Center: doel

U verwacht generieke en specifieke competenties bij een kandidaat voor een specifieke functie. Het doel is objectief vast te stellen op welk niveau die aanwezig zijn. Is een kandidaat geschikt voor een specifieke functie? Door een assessment krijgt u duidelijk advies. Bovendien adviseren we u na een assessment graag over de verdere integratie en ontwikkeling van de medewerker binnen uw organisatie.

Online Assessment Competentiemeting

Snel en objectief inzicht krijgen in de competenties van sollicitanten en medewerkers?

Op zoek naar info of een online service?

Wie naar geschikt personeel zoekt, vindt in Unique dé HR-partner bij uitstek. Met onze meer dan 40 Unique-kantoren in België zitten we altijd dichtbij. Als uitzendbureau richt Unique zich op het werven en selecteren van vast en tijdelijk personeel. We leggen het accent op Office, Customer Care, Finance, Technicum en Human Resources. Bovendien adviseren en informeren we onze klanten voortdurend, onder meer via Unique Online Services.

Erkenningsnr: VL VG. 566/BUO | BRU 00218-406-20121108 00218-405-20121108 | WAL W.INT.031 W.RS.31 W.SO.31